Hjem
Blogg
Nettkurs
Jesus Life
Kajabi
Video
Firestarters
Tilbake til Blogg
Tilbake til Hjem

Å Forbli Målrettet og Trofast på Reisen

undervisning 2023 May 24, 2023

I livets reise blir vi ofte utfordret av motgang. Vi møter situasjoner som synes å være uoverkommelige, og i disse øyeblikkene kan det være fristende å miste håpet, miste fokus, og la oss selv bli motløse. Men det er i disse øyeblikkene at vi trenger å huske vår dypeste sannhet - den visjonen som er gitt oss fra Jesus.

Jesus lærer oss å være målrettet og fokusert. Han viser oss hvordan vi skal navigere gjennom livets stormer, uavhengig av hvor voldsomme de kan være. Han ber oss om å stole på hans ord, hans vei og hans kjærlighet. Vi har fått en klar visjon, en vei å følge, og det er viktig at vi forblir faste på denne veien.

Å være ivrig i bønn er en sentral del av denne reisen. Bønn er ikke bare et verktøy for å søke hjelp eller veiledning, det er en måte å koble seg til Gud på, for å forstå hans vilje bedre, og for å få styrken til å fortsette fremover. Vi må være tålmodige, for bønnesvarene kommer kanskje ikke med det første. Likevel må vi være standhaftige og ikke gi opp, uavhengig av hvor lang tid det tar.

Dette er ikke alltid en lett oppgave. Men vi kan stole på at Gud vil se oss igjennom. Vi kan stole på at vår tålmodighet og vårt fokus på visjonen vil bli belønnet. Så la oss ikke bli motløse. La oss i stedet være sterke og stole på at Gud vil lede oss igjennom. Vår styrke ligger ikke i oss selv, men i troen på Herren som styrker oss fra innsiden og ut. Dette er en viktig nøkkel. 

For min del i livets gang har jeg ved flere anledninger blitt fristet til å gi opp. Da siden saker virker så umulig og vanskelig i det naturlige. Men med Gud så blir veien gjort rett og styrket slik at Han tar styringen. Med at han tar styrkingen så er det med å bevare hjertet, innta Guds ord og være i bønn. Mye av min åndelige krisgsføring  i livet er å ta tanker til fange under lydigheten i Kristus. 

Filipperne 4:13: "Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk." Dette verset har gir meg mye glede og en dyp håp av tilfredsstillelse. Jeg blir oppmuntret av dette løftet. Det minner meg om at i mine svakeste øyeblikk, er jeg ikke alene. Guds styrke er der for å støtte og bære meg gjennom alt.

Hebreerne 12:2: "La oss med utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss, med blikket festet på Jesus, troens opphavsmann og fullender. For å få den gleden han hadde i vente, tålte han korset uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone." Her kan jeg ikke annet enn å juble og glede meg over det Herren har gjort! Tenk at jeg som troende kan fullføre løpet med utholdenhet. Det er både unikt og stort for meg å vite! Jeg får gå på Herrens vei med blikket festet på Jesus og ikke meg selv. 

2. Korinterbrev 12:9:"Men han svarte: 'Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.' Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. Dette verset hjelper meg til å fokuserer på at Guds kraft blir fullendt i min svakhet, med dette kan jeg få lov til å være svak og da la Gud være sterk! Dette er et utrolig sterkt løfte som virkelig rører ved dypet av mitt hjerte og meg en enorm trygghet på at det er helt greit at jeg kan være svak og at min pappa Gud kan være styrken min og med dette gir han meg kraft ved Den Hellige Ånd! 

 

La oss holde kontakt og motta gratis E-bok!

Motta spennende, ukentlige nyhetsbrev med inspirasjon og oppmutntring. 

Klikk her for bokpakken